Daizy’s Koffie en Meer met volop ruimte voor de kids

Daizy’s Koffie en Meer. Dat is de naam van de nieuwe horecazaak aan de Grotestraat 28. Ondernemer Patricia ter Welle hoopt daarmee samen met haar partner Ronnie Leussink een al lang levende droom waar te maken. Tegelijkertijd is de komst van Daizy’s een mooie impuls voor dit deel van Almelo’s belangrijkste winkelstraat. Rondom de fontein tegenover ijssalon van Talamini lijkt zo weer een leuk horecapleintje te ontstaan.

Zoals de naam al zegt kunnen binnenstadsbezoekers bij Daizy’s terecht voor koffie, thee of fris met wat lekkers, maar het concept dat Ter Welle omvat meer. Daizy’s  biedt letterlijk en figuurlijk ook ruimte aan kinderen. Een deel van het ruim honderd vierkante meter grote pand is speciaal daarvoor ingericht. ,,Wat we een beetje misten bij de horeca in de stad  was een plekje voor kinderen. Kinderen vinden het niet leuk om stil aan een tafel te moeten zitten. Daarom hebben we een speelhoek gecreëerd, waar ze kunnen krijten, lezen en er is een keukentje. En voor een euro is er onbeperkt ranja.”

Ter Welle (31) deed een opleiding toerisme en recreatie, maar is nooit in die branche werkzaam geweest. ,,Ik heb na mijn opleiding in de horeca gewerkt en de afgelopen drie jaar was ik werkzaam als verkoper bij Grando Badkamers. Maar al van jongsaf leek het me leuk een keer iets voor mezelf te beginnen, een broodjeszaak bijvoorbeeld.’’ Toen de stichting Start je Winkel op haar pad kwam, ging het balletje rollen. ,,Ik zag daarover een filmpje op TV Oost voorbij komen, bezocht de website en besloot mijn droom in te sturen. Al snel kwamen we met elkaar in gesprek en gaandeweg kwamen we tot een concreet plan.’’  Dat plan is na een jaar voorbereiding werkelijkheid geworden.  Dinsdag opende Daizy’s voor het eerst de deuren. Spannend, maar de eerste reacties waren positief.

De zaak biedt zitplaatsen aan 26 mensen en aan de voorkant is er een terras, waar 16 gasten kunnen zitten. ,,Maar mocht het echt gaan lopen, dan kunnen we het aantal plaatsen uitbreiden. We hebben de zaak zo ingericht dat we de indeling kunnen aanpassen.” En dat geldt ook voor de ‘kaart’. ,,We zijn van plan om in te spelen op de wensen van de klant. Daarom staat er er ook een ideeënbus”, aldus een enthousiaste Ter Welle, die aangeeft dat Daisy’s ook plaats biedt aan wisselende (verkoop)tentoonstellingen.

Over de ondersteuning van Start je Winkel is Ter Welle zeer tevreden. ,,Er komt heel wat bij kijken als je een eigen zaak wil beginnen. Met de hulp van Start je winkel kom je stapsgewijs door het proces en voorkom je dat je belangrijke dingen over het hoofd ziet.”

De openingstijden van Daisy’s zijn dezelfde als die van de winkels in de Almelose binnenstad.

Recent Posts

Leave a Comment