Een bloeiende oase in hartje stad

In de Passage, de voetgangers- en fietsverbinding tussen Grotestraat en marktplein vindt de bezoeker van het Almelose centrum een bijzondere winkel: Lisianthus Bloembinderij. Sinds drie jaar een oase van kleuren en geuren in het hart van de stad, die getuigt van een ware passie voor bloemen.

Een Tuktuk met het logo van Lisanthius bij de entree van de bloembinderij vormt een ware aandachttrekker voor het winkelend publiek. Maar het vrolijk ogende vehikel is niet alleen een reclameobject, het wordt ook gebruikt voor de bezorging van bloemen en boeketten. De gemotoriseerde driewieler is inmiddels een bekende verschijning geworden in de stad. ,,We hebben de Piaggio vanuit Italië geïmporteerd en dat bleek een goed idee. Hij valt wel op’’, vertelt Gabriella Reuvekamp (29), terwijl ze bezig is met het samenbinden van een verfijnd bruidsboeket. Samen met haar man Wouter begon de van oorsprong Alkmaarse drie jaar geleden aan het bloemrijke avontuur in de Almelose binnenstad.

Na een mbo-opleiding bloem en design werkte Gabriella  gedurende tien jaar bij diverse bloemisten, waar ze niet alleen een schat aan ervaring opdeed, maar ook enorm enthousiast werd over het vak. ,,Een van de bloembinders waar ik werkte, maakte me zo enthousiast voor het vak dat ik niet meer wat anders wilde. Wat hij deed, wilde ik ook kunnen’’, vertelt Gabriella, die altijd al het plan had ooit voor haarzelf te beginnen. In 2016 besloot ze samen met Wouter het avontuur aan te gaan en een eigen zaak te beginnen. Dat het pand aan de Passage beschikbaar kwam was de directe aanleiding. ,,Voor ons een prima locatie. Almelo heeft heel veel mooie bloemisten, maar toendertijd nog niet een in het centrum. Hier passeren heel veel mensen. We liepen vroeger zelf ook altijd hier langs als we een rondje door de stad maakten.’’

Het starten van een eigen zaak was spannend, maar het is een goede zet gebleken. ,,Ik weet nog dat we binnen een week moesten beslissen of we hier in dit pand wilden. Het is prima gegaan. Het eerste jaar was instabiel, met pieken en dalen. Dat maakte het wel heel erg spannend, maar daarna zijn we elk jaar gegroeid. We zien ook dat heel mensen ook terugkomen. Dat is een enorm compliment’’, zegt Gabriella, die samen met Wouter direct het ‘nieuws’ haalde toen ze begonnen. Ze waren de eersten in Nederland die bloemen verkochten via Whatsapp. Een service die aansloeg. ,,Dat liep vanaf het begin heel goed en wordt nog steeds dagelijks gebruikt.’’

Gabriella en Wouter zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. ,,We hebben bewust voor Almelo gekozen. Omdat hier in het centrum geen bloemist zat, maar ik vind Almelo ook heel leuk en gezellig. We ontmoetten heel veel blije mensen. En als straks de havenkom klaar is, kan het alleen maar beter worden’’, aldus Gabriella, die haar creativiteit niet alleen gebruikt voor het binden van boeketten voor alle gelegenheden, maar ook workshops geeft: ,,Ik wil mensen heel graag mijn passie voor bloemen laten zien.’’ Zoals dat ook tot uiting komt in de naam van de bloembinderij, die is ontleend aan een bijzondere bloem; de  Lisianthus, onder andere symbool voor charisma.

 

Recent Posts

Leave a Comment